By Marcel Outshoven

5 mei 2019

/, Maandboek/5 mei 2019
5 mei 20192019-05-06T10:36:11+00:00

Project Description

5 mei 2019:

Daar gaan we weer!!

Na een lange winterrust is het tijd om weer eens mijn blog te gaan afstoffen en wekelijks een verhaaltje te maken. Ik heb weer zin in een nieuw seizoen en ben zeer benieuwd hoe dit jaar gaat verlopen.

Afgelopen winter toch nog wel een duivin aangeschaft bij G Hamstra en zn met veel C vd Velden  bloed! Het koppelen van de duiven ging wat minder dan andere jaren maar dat kan ook komen doordat de duiven naar een ander hok zijn verhuisd en ik ze kort daarna dacht te koppelen. Het bleek dat de doffers nog helemaal geen vaste bak hadden en dat gaf wat onrust maar het is goedgekomen en de eerste jongen 2019 gespeend en ronde 2 is aan het opgroeien.

De vluchten verlopen tot zover redelijk en zoals ieder jaar heb ik verliezen op de eerste vluchten. Dit jaar zijn het de (alweer ) te weinig opgeleide late jongen die verloren gingen op een paar na en ik heb de pech dat er al 2 tweejaarse doffers zijn uitgeschakeld, 1 vleugelblessuren en 1 de hele krop kapotgevlogen.

Gisteren hebben we een koude vlucht gehad en het viel op dat de duiven zeer slecht binnen liepen, ondanks dat kwamen ze goed af en in de vereniging hebben we nog 2 staartprijzen. En ja hoor ….weer een tweejaarse doffer die op appel ontbreekt, ik vrees het ergste!!

Volgende week meer en hopen op beter weer!!!