By Marcel Outshoven

30 januari 2018

/, Maandboek/30 januari 2018
30 januari 20182018-06-20T08:00:43+00:00

Project Description

30 januari 2018:

Langzaam aan kom ik weer uit m’n winterslaap, hoogste tijd om weer wekelijks wat te gaan neerpennen.

Binnen nu en 2 weken wil ik de kweekduiven gaan koppelen als het weer het toelaat. Ik heb dit jaar 12 kweekkoppels en heb op het laatste moment toch nog een jonge doffer voor de kweek aangeschaft en het is werkelijk een juweel van een duif.

Het is een kleinzoon van de Milos van Verweij de Haan en komt ook uit de lijn van het Fenomeen van m’n oude buurmannen, gebrs Helsdingen. De duif komt van G Hamstra en zn, Hardewijk.

Ik heb op dit moment 21 vliegkoppels maar daar zullen er nog wel een paar van afvallen omdat de jonge duiven maar een paar keer in de mand gaan en ze dus niet veel ervaring hebben. Dit wil en moet ik toch eens wat beter gaan aanpakken, dus als het lukt gaan ze de eerste jonge duivenvluchten mee. Wat me tegenhoudt is dat ik de duiven dan moet chippen. Ik vindt dit zo een onzin maar ja… het is niet anders.

Volgende week ga ik de duiven enten tegen paramyxo en dan is het seizoen voor mij begonnen. Ook ga ik ze binnenkort weer loslaten ….met alle risico’s van dien. Maar ja …ze moet vliegen!!!