By Marcel Outshoven

27 augustus 2018

/, Maandboek/27 augustus 2018
27 augustus 20182018-09-06T07:44:03+00:00

Project Description

27 augustus 2018:

De laatste loodjes

Het seizoeneinde nadert nu met rasse schreden, nog een paar vluchtjes en dan is het gedaan, ik ben er wel aan toe ook. Vervelende is dat ik na een paar weken alweer zin heb in het nieuwe seizoen!!

De natoerjongen gaan redelijk, ik begon met 19 jonge duiven en heb er nu welgeteld 12. Voor de aanvulling lijk ik wel genoeg te hebben. Toch heb ik ook dit jaar weer een flink aantal late jonge duiven en dan vooral uit de vliegers en nog enkele uit de kwekers en dan vooral waar ik nog wel genoeg jongen uit heb overgehouden. Van deze laatjes zal ik af en toe een vlogverslag maken zodat ik mezelf verplicht om deze dieren veel  af te richten.

Bij de kweekduiven zijn inmiddels alle broedschalen verwijderd en kunnen ze dus lekker gaan ruien, ze blijven wel bij elkaar tot ongeveer december of zelfs nog wat langer. De oude vliegduiven zitten nu op stenen eitjes en als ze eraf lopen haal ik daar gelijk de schaal weg.

De kwekers beginnen al te ruien (rechts moeder van 1e van Perigueuex & Bergerac)

Ook kreeg ik van de week een jonge houtduif die was gevangen door een kat en dus dachten de buren hem even bij mij te brengen. Maar wat er gebeurde weet ik niet, ik denk dat het diertje te gestrest was en het stierf in mijn handen nadat ik het op de foto had gezet en voordat ik het kon verzorgen. Zonde!!