By Marcel Outshoven

13 augustus 2018

/, Maandboek/13 augustus 2018
13 augustus 20182018-08-13T12:00:13+00:00

Project Description

13 augustus 2018:

Fondseizoen 2018 zit er weer op!!

En wat een heftig seizoen was het voor de marathonduiven. Alleen de allersterkste hokken maken iedere week een top uitslag!! Helaas ben ik daar zelf nog bij lange na niet. Gelukkig ging de laatste vlucht Bergerac weer wat beter en alle duiven thuis. Ik moet nog een hoop doen om ook mee te kunnen in de uitslagen. Maar ik ben wel weer tevreden met wat nieuwe talenten (hoop ik).

Zo was op Bergerac mijn eerste duif een jaarlingduivin welke als jong van de vluchten was achtergebleven. Einde seizoen 2017 was ze weer thuis en heb ik haar nog 1 keer meegegeven op een taartvlucht. Dit jaar kwam ze steeds beter naar huis en heb ik haar bewust gespaard voor Bergerac en ze liet  zich toch mooi zien. Ze werd 8 minuten gevolgd door haar doffer welke op Dax wel wat laat maar wel mijn eerste op het hok was. Hij deed het nu heel wat beter.

Jonge duiven hebben vorige week hun laatste vlucht gehad. het was bloedheet maar ze waren er allemaal. Ook van de eerste africhtingen nog 3 duiven terug gekregen, deze lap ik op en mogen morgen mee op de africhting voor de natour, daar heb ik er een stuk of 16 voor.

Toch heb ik ook weer een hele toom mooie laatjes lopen, voornamelijk uit de vliegduiven. Ik ga daar deze winter eens wat werk van maken en africhten bij weer en wind. Ik ga hun avonturen hier vertellen.

Nu nog de natour en hopen dat ik een mooi groepje duiven overhoudt….. ik heb ze nodig!!!

Duivin is uit rechtstreeks C van der Laan X Gebrs Hendriks- doffer is L.Outshoven x P Knoppers.